tabla neagra

Tu de ce nu ai incercat inca tabla neagra in constructia ta?

Tabla neagra este un material care are o foarte buna rezistenta si care face parte din gama materialelor de constructii metalice. Aceasta se gaseste sub forma a mai multor grosimi, fiecare dintre acestea gasindu-si loc foarte eficient in functie de caracteristicile fiecarui proiect in parte.

tabla neagra

Cum se produce tabla neagra?

Tabla neagra se obtine in urma unui proces de productie destul de particular. Procesul este unul ethnic destul de complex. Materia prima din care aceasta este realizata este otelul, care este trecut printr-un process de laminare la care si astfel acesta este procesul de productie.

Astfel, otelul este incalzit la temperaturi foarte ridicate, peste temperature sa normala de recristalizare. Apoi acesta este trecut printr-o presa speciala, cu ajutorul caruia este subtiat exact pana cand se obtin grosimile dorite pentru materialul finit. Rezultatul final obtinut este tabla neagra cu grosimea dorita, care variaza de la caz la caz.

Datorita acestui proces de laminare la cald al otelului, exista o varietate de grosimi ale materialului, tocmai pentru ca aceasta sa poata fi utilizata intr-o mare varietate de proiecte. Indiferent de grosime, tabla neagra este un material rezistent, necasant, flexibil si care beneficiaza de o durata mai lunga de viata.

Principalele calitati pe care le detine tabla neagra

Datorita procesului de productie tabla neagra este un material flexibil si necasant. Fiind un material care include laminarea la cald, aceasta devine un material deloc casant, dar care este in acelasi timp foarte flexibil, caracteristici foarte apreciate de specialistii in constructii. Astfel, aceasta are si o rezistenta ridicata la factorii externi si care care beneficiaza de o durata de utilizare mare.

De asemenea, tot datorita procesului de productie, flexibilitatea ridicata este o alta calitate de care beneficiaza tabla neagra. Mai mult decat atat, datorita flexibilitatii ridicate, acest material are si o foarte buna ductilitate. Aceasta poate fi deformata cu ajutorul unui efort de tractiune. Astfel, aceasta poate fi taiata fara probleme la orice dimensiune, in cadrul oricarui proiect, fara sa-si piarda din calitatile mentionate anterior. O alta caracteristica principala o reprezinta faptul ca aceasta poate sa fie si sudata, iar calitatile sale nu vor avea deloc de suferit.

Isi gaseste intrebuintarea foarte usor!

In general, specialistii utilizeaza tabla neagra pentru realizarea unor elemente particulare de structura, a cailor ferate, a anumitor elemente pentru echipamente de mare tonaj sau a unor masini grele. Pe langa aceste proiecte, acest material mai este folosit si in cadrul productiei de containere si nave maritime. Desigur, datorita particularitatii de a se plia foarte usor pe cerinte, aceasta poate fi utilizata chiar si in diverse constructii.