romgermed

Test Papanicolau de la RomGerMed – afla tot ce trebuie sa stii din articol

Testul Papanicolau este extrem de important sa fie realizat in mod regulat, deoarece, in Romania, in jur de 3000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Din pacate, cancerul de col uternic este principala cauza de deces prin cancer la femeile care au varsta cuprinsa intre 15-44 ani. Trist este ca tara noastra se claseaza pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii provocata de aceasta cumplita boala.

Cum se face un test Papanicolau la clinica medicala RomGerMed

Testul Papanicolau are ca principal scop determinarea leziunilor colului uterin, fiind un test care, dupa cum spune si titlul, trebuie efectuat o data pe an dupa debutul vietii sexuale pentru a putea depista si diagnostica din timp posibile afectiuni.

test papanicolau

Avand in vedere dezvoltarea aparaturii medicale, in prezent medicii de la clinica Romgermed au posibilitatea de a realizat un test Papanicolau cu maxima exactitate, utilizand anumite substante speciale, iar in acest mode proba poate fi luata exact din zonele problematice. Tehnicile moderne pe care le utilizeaza medicii ginecologici de la Romgermed permit o precizie mult mai mare in evaluarea sanatatii colului uterin. De asemenea, acestea sunt cu 30% mai performante si se recomanda femeilor care sufera de leziuni in sfera genitala.

Testul Papnicolau previne aparitia cancerului de col uterin

Dupa cum spuneam mai sus, testul Papanicolau face trebuie sa faca parte din setul analizelor obligatorii pe care orice femeie trebuie sa le faca anual. Acest din urma indicand atat leziunile precanceroase, cat si cancerul de col uterin in faza incipienta.

Testul Papanicolau este rapid, non-traumatic, ce consta in recoltarea unor celule de pe suprafata colului uterin, fiind cea mai eficienta metoda de diagnostricare a cancerului de col uterin.

Acesta poate arata anumite modificari ce nu sunt neaparat canceroase, dar care pot evolua spre aceasta boala si, de cele mai multe ori, evolutia de la anumite leziuni precanceroase pana la un cancer local se desfasoara pe o perioada destul de lunga de timp.

Daca testul Papanicolau are un rezultat normal acesta trebuie repetat peste un an, iar daca exista modificari, cele mai multe sunt inflamatorii. Medicul ginecolog de la clinica Romgermed va prescrie un tratament, iar dupa acesta se va repeta analiza Papanicolau.

Daca apar anumite modificari, altele decat cele mentionate mai sus, se va face o colposcopie (examinarea colului cu un microscop intr-o lumina speciala). In timpul acestei investigatii se vor analiza mai multe imagini ale colului utilizand mai multe substante speciale. Astfel, atat probele pentru test, cat si cele pentru biopsie pot fi recoltate cu acuratete din zona problematica. Scopul principal al biopsiei este acela de a stabili diagnosticul exact, dar in anumite cazuri poate fi si terapeutic, avand scopul de a solutiona problema respectiva. In cazul in care nu exista o boala maligna avansata, aceasta biopsie va fi urmata de tratament si apoi control prin examen citologic, test Papanicolau si colposcopie.

Testul Papanicolau depisteaza si infectia cu virusul HPV

Un alt motiv pentru care testul Papanicolau este deosebit de important,se datoreaza faptului ca acest poate descoperi infectia cu virsul HPV, virus care contribuie la aparitia cancerului de col uterin. Pentru mai multe detalii puteti intra pe linkul urmator: https://clinicaromgermed.ro/testul-papanicolau-iti-salveaza-viata-2/