Teodor Chirica a fost ales președinte al Forumului Atomic European

Presedintele onorific al ROMATOM, Teodor Chirica, a fost ales marti in functia de presedinte al Forumului Atomic European (FORATOM), in urma deciziei Adunarii Generale a Forumului, informeaza ROMATOM.

Din 20 iunie 2016, Teodor Chirica era vice-presedinte FORATOM.

„Teodor Chirica este expert in domeniul nuclear, cu o bogata experienta in management de proiect, ocupand de-a lungul timpului pozitii executive in cadrul companiilor romanesti si straine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare. Teodor Chirica este membru al Comitetului Executiv al FORATOM incepand din anul 2006, pozitie din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor si politicilor energetice europene, implicandu-se ulterior in procesul de consultanta pentru realizarea strategiei energetice a Romaniei 2016-2030 cu perspectiva anului 2050, din perspectiva unui expert in industria nucleara”, se precizeaza in comunicat.

Din octombrie 2017, Chirica ocupa functia de expert pe probleme de energetica nucleara/consilier al directorului general in cadrul SN Nuclearelectrica SA.

„Sunt convins de faptul ca domnul Chirica va reprezenta o voce puternica, avand in vedere recunoasterea statutului de expert la nivel european, in dialogul cu institutiile europene, un promotor al energiei nucleare si al proiectelor de investitii si un liant intre Europa Centrala si de Sud-Est si Bruxelles prin corelarea politicilor energetice in vederea asigurarii independentei energetice si a sigurantei in aprovizionare”, a aratat Cosmin Ghita, director general SNN.

FORATOM reprezinta organizatia europeana a industriei nucleare, al carui scop este sustinerea programelor nucleare nationale, reprezentarea intereselor industriei nucleare in dialogul cu institutiile legislative europene, furnizarea de informatii, schimb de experienta si benchmarking in vederea alinierii si imbunatatirii aspectelor legate de siguranta in aprovizionarea cu energie, securitate nucleara, competitivitate, managementul deseurilor radioactive, protectia mediului, cercetare dezvoltare si informarea opiniei publice.

FORATOM reprezinta peste 800 de companii din Europa care activeaza in domeniul nuclear si domenii conexe, printre care si companiile membre ROMATOM.

ROMATOM s-a constituit la data de 10 ianuarie 2001, cand 14 companii, cu capital privat sau de stat, precum si doua asociatii non-guvernamentale, au decis constituirea Forumului Atomic Roman. In prezent, ROMATOM numara peste 30 de membri.

AGERPRES/(AS — editor: Andreea Marinescu)

Sursa: Agerpres