tabla zincata

Tabla zincata – aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre acest material

Informatii generale despre tabla zincata

Tabla zincata este un material metaluric ce are o rezistenta ridicata si este utilizata in general in cadrul proiectelor de constructii de diferite dimensiuni.
In general, aceasta este utilizata tocmai pentru durabilitatea ridicata pe care aceasta o are, dar si pentru posibilitatile variate de proiecte in care poate fi utilizata.

Avand o serie importanta de caracteristici speciale, aceasta este intotdeauna una dintre primele alegeri ale constructorilor si nu numai. Intotdeauna cand trebuie ales materialul pentru un proiect si tabla zincata poate fi folosita aceasta este intotdeauna cea mai eficienta solutie.

Cele mai importante particularitati pe care le are tabla zincata

Tabla zincata este realizata dintr-o foaie metal ce este supusa procesului de zincare. In cadrul acestui proces, foaia respectiva este acoperita cu un strat protector din zinc care ii ofera o rezistenta foarte ridicata in comparatie cu materialul clasic, dar si un aspect foarte frumos si uniform apreciat atat de specialisti, cat si de clienti.

tabla zincata

Asa cum mentionam anterior, principalul motiv pentru care se apeleaza la zincarea materialului, este reprezentat de protectia ridicata impotriva coroziunii de care acesta va beneficia, aspect ce contribuie din plin la durabilitatea ridicata a acestui material. Stratul protector de zinc se aplica peste o suprafata primara de otel (materia prima din care se realizeaza tabla zincata), iar impreuna cele doua „ingrediente” realizeaza un compus cu o durabilitate ridicata si preferat atat de constructorii specializati, cat si de mesterii particulari sau persoanele fizice care vor sa realizeaza anumite in cadrul gospodariei si au nevoie material de genul acesta.

De mentionat este si pretul acestui material. Puteti gasi tabla zincata la un pret foarte bun accesand online site-ul de aici de unde puteti achizitiona simplu si rapid.

Exista 2 procese prin care tabla zincata beneficiaza de stratul protector de zinc

Cele doua procese prin tabla zincata va beneficia de stratul protector din zinc, sunt urmatoarele:

  1. procesul de galvanizare – acesta se preteaza atunci cand acest material este folosit ca o parte vizibila (realizarea aparaturii electrocasnice). De asemenea, stratul protector de zinc este in acest caz mai subtire, deoarece materialul va fi folosit in spatii inchise si nu este o nevoie de o protectie extrem de ridicata;
  2. zincare la cald – aceasta varianta este aleasa atunci cand este nevoie de lucrrul pe profile de mari dimensiuni. Astfel, stratul protector va fi mai gros, deoarece materialul va fi utilizat pentru realizarea proiectelor exterioare, unde agentii corozivi sunt in numar ridicat.

Principalele proiecte in care tabla zincata este cea mai eficienta solutie

De cele mai multe ori tabla zincata este utilizata pentru realizarea de acoperisuri pentru diferite tipuri de cladiri, dar aceasta mai este utilizata si in procesul construirii de garaje, magazii sau chiar hale (pentru realizarea de pereti despartitori).

Tabla zincata este des utilizata si in domeniul auto, acolo unde materialele foarte rezistente la coroziune si durabile sunt o necesitate.

O alta utilizare a acestui material este si domeniul publicitar, unde aceasta este o solutie eficienta pentru constructia de panouri publicitare exterioare.

Analizand toate lucrurile putem spune ca tabla zincata este in mod cert un material foarte versatil, care se gaseste la un pret foarte bun si care este des utilizata datorita acestor lucruri