Senator USR: Guvernul pregăteşte OUG pentru îngheţarea indemnizaţiilor şi primelor din decembrie, pentru a se încadra în ţinta de deficit/ Dragnea, despre ordonanţă: Nu ştie nimeni din Guvern

Senatorul USR a mai spus că România se împrumută pentru a acoperi cheltuielile privind creşterea salariilor şi a pensiilor.

„PSD a promis că va face anumite creşteri salariale, indexări de pensii, etc. Vom descoperi că nu are cum să le facă. Vom descoperi noi toţi pe pielea noastră pentru că noi toţi vom fi cei care vom plăti pentru aceste cheltuieli. Noi ştim deja că România se împrumută fix pentru a acoperi aceste cheltuieli şi lucrurile vor continua să se întâmple în acest fel”, a adăugat Presadă.

Şi deputatul USR, Cristian Seidler a susţinut că deşi Guvernul măreşte punctul de pensie, acesta de fapt va avea aceeaşi valoare, inflaţia fiind tot la 5%.

„În primele 2 trimestre ale anului 2018 pensia media reală în România a scăzut cu 3%, acestea sunt datele INS. În ciudă a ceea ce prevede legea pentru mărirea punctului de pensie, în momentul de faţă, Guvernul, prin această ordonanţă va păstra punctul de pensie la 1100 de lei şi începutul lui ianuarie şi îl va mări la 1265 abia începând cu 1 septembrie. Per total creşterea medie în anul 2019 va fi de 5%, dar pierderea datorată inflaţiei va fi tot la 5%. Aşadar marea mărire a pensiilor se întâmplă doar în cifra absolută. Oamenii primesc mai mulţi bani în mână dar valoarea acelor bani va fi aceeaşi. Pensiile nu cresc în România pentru că PSD nu e capabil să aducă nici măcar o reformă a sistemului de pensii”, a afirmat Seidler.

Dragnea, despre OUG privind îngheţarea indemnizaţiilor: Nu ştie nimeni din Guvern

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că Guvernul nu ştie de existenţa unei ordonanţe de urgenţă privind îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor. Liderul PSD a precizat că proiectul de buget pe 2019 va ajunge în Parlament pe 13 decembrie.

„Am întrebat şi eu după ce am primit ştirea asta. Nu ştie nimeni de la Guvern. Eu nu ştiu de niciun fel de ordonanţă. Nu sunt garantul cuiva. La ora aceasta nu ştiu, am întrebat câţiva miniştrii şi nu ştiu”, a afirmat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Întrebat dacă l-a întrebat pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, despre o astfel de ordonanţă de urgenţă, Liviu Dragnea a răspuns: „Şi pe dumnealui şi ministrul Muncii”.

De asemenea, Dragnea a spus că proiectul de buget pentru anul 2019 va ajunge în Parlament pe data de 13 decembrie.

„ Am înţeles că o să vină pe 13 decembrie aici în Parlament”, a conchis preşedintele PSD.

Senatorul USR Florina Presadă a declarat, miercuri, că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor la nivelul lunii decembrie. Senatorul susţine că, în OUG, PSD recunoaşte că nu poate menţine ţinta de deficit bugetar de maximum 3%. Aceasta a mai spus că România se împrumută pentru a acoperi cheltuielile privind creşterea salariilor şi a pensiilor.

„PSD a promis că va face anumite creşteri salariale, indexări de pensii, etc. Vom descoperi că nu are cum să le facă. Vom descoperi noi toţi pe pielea noastră pentru că noi toţi vom fi cei care vom plăti pentru aceste cheltuieli. Noi ştim deja că România se împrumută fix pentru a acoperi aceste cheltuieli şi lucrurile vor continua să se întâmple în acest fel”, a explicat Florina Presadă.