Presa britanică s-a întrecut în titluri la știrea că Boris Johnson va fi premierul Marii Britanii

Boris Johnson, fost jurnalist și fost primar al Londrei, a devenit noul prim-ministru al Marii Britanii. Totodată, el a devenit și președintele al Partidului Conservator. Vestea a făcut rapid, ieri, înconjurul lumii, iar astăzi presa scrisă din Regat a venit cu titluri de primă pagină memorabile.

Boris Johnson urmează să preia astăzi funcția de prim-ministru din momentul în care Theresa May va demisiona oficial.

În vârstă de 55 de ani, el a fost ales președintele al Partidului Conservator, aflat la putere, funcție care îi deschide calea pentru cea de premier, notează Euronews.

Johnson are în față o misiune grea: Brexitul. Noul termen, amânat de mai multe ori, este programat pentru octombrie și până atunci noul premier trebuie să negocieze un acord pentru ieșirea din UE.

The Daily Mirror: „Boris Johnson, prim-ministru. Deja nu mai e așa de amuzant…”

Daily Express: „Țineți-vă pălăriile… vine Boris!”

The Guardian: „Ambiția a fost îndeplinită. Dar ce urmează pentru Marea Britanie?”

The Daily Telegraph: „Eu sunt tipul*”

Un joc de cuvinte, despre care ziariștii scriu că ar însemna „livrează Brexit, unește țara, învinge-l pe Corbyn, vitalizează Marea Britanie”.

The Sun: „Naa naa naa na-na-na-naaa, Hei tipule, nu o face lată!” (o referire la melodia Hey Jude, a trupei The Beatles).

Scottish Sun: „Oh, e Bozz Lightfear: spre nebunie și dincolo” (referire la un citat din personajul filmului animat Toy Story)

Metro: „Iată-l pe noul tip de la Numărul 10… Nu vă panicați!”

The Times: „Johnson merge la lucru”

 

Daily Mail: „Se conturează discuțiile cu UE. Parlamentari rebeli complotează. Dar după ce Boris a câștigat cu un vot optimist în ziua în care Marea Britanie s-a copt, plânsul unei națiuni obosite de Brexit este… adu soarele înapoi”.