„Povestea slujitoarei”/ Handmaid’s Tale va avea o continuare. Margaret Atwood va publica un nou roman

Succesul romanului „The Handmaid’s Tale” a fost amplificat de uriaşa popularitate a adaptării acestuia într-un serial, difuzat pe platforma online Hulu.

Serialul a fost lansat în 2017, chiar când America liberală lua cunoştinţă cu administraţia lui Donald Trump.

Romanul „Povestea slujitoarei” prezintă coşmarul unei Americi transformate într-o societate totalitară, unde femeile fertile sunt sclave sexuale, iar serialul a devenit repede o parabolă a orientării politicii spre dreapta şi a abuzurilor sexuale, în epoca #MeToo.

Celebra ţinută roşie a slujitoarelor din serial a fost adoptată la manifestări de stradă cu teme diverse, de la cele pro-avort din Buenos Aires şi Dublin la cele anti-Trump din Varşovia şi anti-Kavanaugh din SUA.

Romanul „The Handmaid’s Tale” a fost recompensat cu premiul Booker şi a fost vândut în peste opt milioane de copii doar în limba engleză. În limba română au apărut două traduceri, una la Corint, în 2006, cu titlul „Povestea cameristei”, şi una la Art, în 2016, „Povestea slujitoarei”.

Adaptarea TV, cu Elisabeth Moss şi Joseph Fiennes, a câştigat un premiu Emmy pentru cel mai bun serial dramă anul trecut. În luna mai, reprezentanţii Hulu au anunţat că vor produce şi un al treilea sezon al serialului.

Potrivit editorilor, romanul „The Testaments” nu are legătură cu serialul TV.