Ministrul de Externe cere preşedintelui rechemarea ambasadorului din SUA, George Maior

Teodor Meleşcan, a anunţat, miercuri, că îi solicită preşedintelui Iohannis rechemarea ambasadorului României în SUA, George Maior.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat, miercuri, că îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis rechemarea ambasadorului României în SUA, George Maior.

Pe 16 aprilie, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii a adoptat un raport privind colaborarea SRI-ANI, în care se constată că relaţia între cele două instituţii, între 2012-2015, a fost “ilegală”, a declarat şeful comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

George Maior, atacat de Manda şi Tăriceanu

Manda a afirmat că SRI a transmis către ANI 71 de note care vizau în total 600 de persoane, între care miniştri, europarlamentari, deputaţi, senatori, primari, preşedinţi de Consilii judeţene, prefecţi, consilieri de miniştri, directori de Direcţii descentralizate, secretari de primărie.

Şi tot luna trecută, Călin Popescu-Tăriceanu l-a acuzat pe Maior că nu ar fi fost în stare să aranjeze o vizită oficială pentru un premier al României, pentru preşedintele Senatului sau al Camerei Deputaţilor. Ambasadorul i-a răspuns că “Legăturile dintre România şi SUA au ajuns la punctul culminant de la stabilirea relaţiilor diplomatice în urmă cu aproape 140 de ani”.