Litoralul, prada unui grup infracțional organizat. Mafia retrocedărilor condusă de Mazăre și Constantinescu

LITORAL, INTRAVILAN I. Sezonul turistic a început, iar noi mergem pe litoral să vedem ce și cum se construiește în câteva dintre cele mai importante staițuni ale României.

La Năvodari am găsit blocuri atât de înalte încât umbresc plaja după-amiaza, iar la Corbu, în rezervația Deltei Dunării, în dreptul plajei vor intra curând excavatoarele.

Ne oprim și în Mamaia, unde Înalta Curte a decis că o bună parte din terenurile El Dorado-ului imobiliar au fost retrocedate ilegal de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alți funcționari ai statului. Constantinescu era deja închis, Mazăre tocmai a fost arestat în Madagascar.

România este binecuvântată cu 245 de kilometri de litoral. De la Sulina până la Vama Veche avem plaje virgine în Delta Dunării, fâșii turistice generoase cu nisip fin în stațiunile din sud și cordoane litorale de o frumusețe rară, aflate între lacuri și mare: cum sunt cele din Mamaia și Eforie.

Numeri pe degete plajele din Europa unde turiștii pot să admire de pe același șezlong cum răsare soarele din mare și apune în lac. Pentru turiști litoralul ar trebui să fie o oază cu soare, nisip și multă verdeață în care se uite de stresul dintre betoane.