Japonia: Roboții ar putea întâmpina vizitatorii la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo

Pentru a cara bagajele, a indica directia sau a traduce din japoneza, mai multi roboti ar putea fi adusi pe aeroportul din Tokyo in timpul Jocurilor Olimpice de vara din 2020, a anuntat marti unul dintre responsabilii de proiect, prezentand sapte noi modele, relateaza AFP.

O pisicuta cu blana matasoasa, mascota grupului de roboti prezentati, asigura traducerea in patru limbi straine. Modul de functionare este simplu: vizitatorul vorbeste in microfon, iar pisica-robot traduce imediat pe ecranul sau integrat.

„Aveti nevoie de ajutor?” este fraza cu care calatorii ar putea fi intampinati de un robot umanoid care raspunde la numele de Cannelle. De un alb stralucitor, acest robot comunica cu vizitatorii gratie sistemului sau de inteligenta artificiala si le arata directia ce trebuie urmata.

Un alt robot ar putea cara bagajele vizitatorilor pe aeroport.

Yutaka Kuratomi, reprezentantul operatorului Japan Airport Terminal, spera ca in 2020 terminalele sa fie „intesate de roboti” si sa devina un lucru „normal” ca turistii sa comunice cu masinile.

Ei pot ajuta mai ales vizitatorii straini care asteapta cu nerabdare ca Japonia sa-si dezvaluie noua tehnologie pentru viitoarele Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aeroportul principal din Tokyo, Haneda, se pregateste pentru o crestere masiva a vizitatorilor in perioada desfasurarii JO si spera ca robotii sa compenseze lipsa de personal.

Robotii vor fi testati timp de o luna pe aeroportul din Haneda incepand cu 9 ianuarie anul viitor.

Sursa: Agerpres

Posted in IT