Handbal masculin: Vlad Caba, noul antrenor al echipei CSM București

Echipa masculina de handbal CSM Bucuresti are, incepand vineri, un nou antrenor principal in persoana lui Vlad Caba, anunta gruparea din Capitala intr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial.

In urma unei ample analize a evolutiilor din acest debut de sezon, conducerea compartimentului handbal din cadrul CSM Bucuresti a considerat ca este nevoie de o schimbare la nivelul lotului echipei vicecampioane, menita sa aduca un suflu nou.

In consecinta, CSM Bucuresti s-a despartit pe cale amiabila de Pau Campos Sunen si Xavier Salvador Jauma, locul acestora urmand a fi luat de antrenorul roman Vlad Caba. Obiectivele echipei pentru acest sezon raman neschimbate, precizeaza CSM Bucuresti, care a tinut sa le multumeasca celor doi tehnicieni spanioli pentru contributia lor la formarea echipei si le ureaza succes in cariera.

Vlad Caba are o vasta experienta in handbalul romanesc. Ca antrenor principal, a castigat competitia europeana Cupa Challenge, in anul 2015, precum si o medalie de argint si una de bronz in Liga Nationala, toate cu HC Odorhei. De asemenea, tehnicianul a mai pregatit echipele Politehnica Timisoara, Minaur Baia Mare si TV Emsdetten (Germania). La nivel de echipe nationale, Caba a coordonat loturile de juniori si tineret (2000-2001 si 2005-2007), precum si Centrul de Excelenta de la Sighisoara in 2008-2009.

„Am raspuns cu foarte mare surprindere si bucurie, in acelasi timp, la solicitarea conducerii CSMB. Sunt pregatit sa imi dau toata silinta pentru a realiza obiectivele si pentru a ma alatura cat mai repede acestui proiect. Sunt foarte determinat sa dau tot ce am mai bun si sa-mi pun toata priceperea in joc. Sunt convins ca exista un potential foarte mare, exista jucatori care au confirmat pe plan intern, carora li s-au alaturat jucatori cu o vasta experienta internationala. Ideea e ca o echipa buna nu inseamna suma unor nume, ci inseamna subordonarea intereselor echipei si aplicarea principiilor de joc. Acest lucru se realizeaza treptat, dar problema este ca trebuie sa se realizeze castigand. Nu avem voie sa folosim niciun alibi, e foarte important sa incepem sa castigam”, a declarat noul antrenor al lui CSM Bucuresti.

Primul meci pe banca ”Tigrilor” pentru Vlad Caba se va disputa sambata, de la ora 16:00, la Sala Rapid, impotriva echipei Politehnica Timisoara.

Sursa: Agerpres