Francisc Vaștag crede că Federația Română de Box ar putea avea probleme dacă nu primește buget

Cel mai titrat boxer amator roman, Francisc Vastag, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca Federatia Romana de Box ar putea avea mari probleme, daca nici anul viitor nu va avea buget din partea ministerului de resort.

„La federatie sunt probleme, ca de fiecare data. Nu sunt la zi cu tot ceea ce se mai intampla, insa, daca nu vom avea buget de la minister nici anul viitor, va fi o mare problema. Este cel de-al treilea an in care Federatia Romana de Box functioneaza fara buget. Sa functionezi numai din sponsorizari si prin eforturile cluburilor si ale oamenilor cu suflet nu poate fi o solutie. Noi traim cu speranta ca acest lucru se va intampla, adica federatia va primi buget, va reuni loturile pentru ca sportivii sa faca pregatire si sa poata confirma la Campionatele Europene si Mondiale”, a afirmat Francisc Vastag.

In topul sportivilor din Caras-Severin, intocmit, marti de Clubul Sportiv Municipal Resita, se afla si doi boxeri, Costel Ruta si Narcis Enescu.

„Din pacate, in acest an suntem undeva la limita. Ne-au plecat multi sportivi peste granite, sportivi care deja au confirmat, ultimul dintre ei fiind Daniel Anca. Dupa cum se stie, a fost campion national de juniori, de cadeti, de tineret, iar cand trebuia sa aduca rezultate pentru club, la seniori, a plecat in Anglia, la unul din parintii lui. Nu putem sa-i oprim. Cu toate acestea, mai vin copii din spate. Am avut o serie de turnee, chiar daca amicale, dar avand copii fara experienta, le-au prins bine aceste deplasari la Timisoara, la Arad. Au fost plecati si intr-un cantonament de o saptamana in Austria. Peste cateva zile se va pleca in alt turneu, in Italia”, a precizat Vastag.

In acest fel, spune fostul mare boxer, se incearca sa li se ofere tinerilor pugilisti cat mai multe meciuri, pentru a prinde experienta, iar anul urmator, la campionatele nationale sa poata confirma.

Sursa: Agerpres