Fotbal: UEFA și Națiunile Unite fac echipă pentru cauze umanitare

Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) si Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva vor organiza un Meci pentru Solidaritate, cu scopul strangerii de fonduri in favoarea unor proiecte umanitare si de dezvoltare, informeaza site-ul oficial al forului continental.

Meciul pentru Solidaritate va primi si sprijinul Republicii si Cantonului Geneva, al municipalitatii din Geneva si al Fundatiei Stadionului din Geneva.

Acest meci, care va opune doua echipe conduse de vedete ale fotbalului si compuse din fosti mari jucatori, va avea loc sambata 21 aprilie 2018, de la ora locala 16,00, pe Stade de Geneve.

Tinandu-se cont de importanta sportului in societate, Meciul pentru Solidaritate are drept scop promovarea pacii, a drepturilor omului si un trai decent in lume gratie Obiectivelor de dezvoltare durabila definite de Natiunile Unite. Incasarile de la acest meci, precum si cele de la dineul de caritate, dar si de la o vanzare la licitatie online exceptionala in favoarea Fundatiei UEFA pentru copii vor fi utilizate pentru a finanta proiectele umanitare si de dezvoltare la nivel international.

Cele doua echipe vor fi conduse de Carlo Ancelotti si Didier Deschamps si ii vor avea drept capitani pe portughezul Luis Figo, respectiv brazilianul Ronaldinho. Antrenorii si capitanii vor alcatui echipele lor in cursul urmatoarelor saptamani.

Meciul va fi condus al centru de un fost arbitru international, italianul Pierluigi Collina.

„Suntem incantati sa ne unim fortele cu Natiunile Unite si autoritatile de la Geneva pentru a organiza acest Meci pentru Solidaritate. UEFA se angajeaza cu toate fortele sa fie un organism fair-play social, iar noi consideram ca este de datoria noastra sa sustinem initiativele umanitare prin intermediul fotbalului. Sunt convins ca aceasta colaborare cu Natiunile Unite si Fundatia UEFA ne va permite sa strangem sume importante pentru cele mai bune cauze”, a declarat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Sursa: Agerpres