Dunca (MTS): Turul Ciclist al României va uni regiunile țării în anul Centenarului, vrem să fie transmis de Eurosport

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca institutia pe care o conduce isi propune ca in 2018 sa organizeze Turul Ciclist al Romaniei prin care se vor uni regiunile tarii in anul Centenarului, iar competitia sa fie transmisa de postul de televiziune Eurosport, dupa modelul Turului Frantei.

„Turul Ciclist al Romaniei este un proiect extraordinar la care tin foarte mult, pentru ca va imbina sportul si cultura in anul Centenarului. Va avea loc in luna septembrie si am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea in direct a celor 5 zile de competitie. Sunt 100 de ani de la Marea Unire si incercam prin Turul Ciclist sa unim regiunile Romaniei. Imi doresc de asemenea ca la fiecare finis al ciclistilor sa organizam si un eveniment cultural. Vrem sa implicam Ministerul de Interne, administratia locala, pentru ca bugetul este unul foarte mare, la fel si Ministerul Culturii, pentru ca vorbim si de evenimente culturale”, a spus Dunca pentru AGERPRES.

Ministrul a mentionat ca vrea sa semneze contractul cu Eurosport cat mai repede, pentru a „bloca” acele date din programul postului de televiziune continental. „Vreau ca Turul Ciclist al Romaniei, acest proiect pe care il vom avea anul viitor, sa nu fie organizat doar in 2018… Vreau sa devina o traditie indiferent de cine va fi ministrul Tineretului si Sportului. Pentru ca asa vom avea o promovare a tarii de mai multe ore pe Eurosport. Se va vorbi despre regiunile Romaniei, despre istoria noastra, vor fi prezentate imagini panoramice asemanatoare cu cele din Turul Frantei. Vreau sa blocam acele date, sa semnam contractul cu Eurosport, lucru care probabil se va intampla intr-o saptamana sau doua”, a adaugat Dunca.

Conform proiectului MTS, Turul Ciclist al Romaniei 2018, care va avea loc in perioada 18-23 septembrie, se va desfasura dupa urmatorul traseu:

Ziua 1: Alba Iulia — Blaj — Sibiu
Ziua 2: Sibiu — Fagaras — Rasnov
Ziua 3: Brasov — Targu Secuiesc — Marasesti — Focsani
Ziua 4: Buzau — Ploiesti — Targoviste
Ziua 5 — circuit Bucuresti.

Turul Ciclist al Romaniei, competitie infiintata in 1934, a fost organizat ultima oara in anul 2013, cand a avut loc ce-a de-a 50-a editie.

Marius Dunca a mentionat ca tot in 2018 doreste sa organizeze la Bucuresti si un concurs de echitatie. „De asemenea, mai avem un proiect pentru un concurs de echitatie, un campionat national de echitatie in Piata Constitutiei. Sa punem cateva tribune acolo, sa vina parintii cu copii sa admire caii si sportivii. Vreau sa facem si altceva pentru a-i atrage pe oameni langa sport. Putem oferi incredere romanilor ca se poate, ca putem fi din nou primii in lume”, a mentionat el.

Ministrul a multumit parlamentarilor din cele doua comisii reunite pentru votul in unanimitate la avizarea bugetului de anul viitor. „Bugetul nostru a fost avizat in unanimitate si nu pot decat sa le multumesc tuturor colegilor din Parlament. Inseamna ca am facut un buget bun pentru 2018. Vom avea o majorare de 15 la suta, vom aloca mai multi bani si pe partea de tineret, si pe cea sport”, a adaugat Dunca, prezent, marti, la Palatul Parlamentului.

Bugetul Ministerului Tineretului si Sportului pe 2018, care se ridica la 517,3 milioane de lei (cu 15,3 % mai mare decat cel din 2017), a fost avizat favorabil, marti, de Comisiile reunite pentru invatamant, stiinta, tineret si sport ale Parlamentului.

Sursa: Agerpres