plasa de gard

Daca esti incepator plasa de gard te ajuta la imprejmuire

Este binecunoscut faptul ca plasa de gard este cea mai folosita si simpla solutie atunci cand avem nevoie sa realizam un proiect ce presupune imprejmuirea unui domeniu. Desi scopul principal al acestui material de constructii este de a asigura o anume suprafata, ea mai este utilizata si pentru confectionarea diferitelor custi sau cotete din gospodarii. Utilizarea intensa a acestui tip de material este datorata in special proprietatilor specifice pe care aceasta le poseda.

Ce poti faca cu plasa de gard?

Privind per ansamblu avantajele imprejmuiri cu plasa de gard, am putea considera acest material unui fiabil dar si versatil cu o larga paleta de oameni ce o pot achizitiona prin prisma faptului ca are un pret foarte mic in comparatie cu alte variante.

De semenea, domeniul in care vrei sa o folosesti nu poate fi un impediment intrucat poate fi usor utilizata in functie de nevoie oriunde, in aproape orice proiect. Top trei sectoare care se folosesc de acest material de constructii provenit din industria metalurgicelor sunt:

  • Agricultura;
  • Industria;
  • Gospodariile private.

plasa de gard

Care sunt caracteristicile specifice pentru plasa de gard?

In primul si in primul rand, fata de celalalte variante pentru imprejmuirea suprafetelor, plasa de gard este usor de transportat datorita faptului ca aceasta se vinde sub forma de rola. Desi este confectionata din materiale feroase, adesea otelul, rolele au greutate mica. Toate acestea fac posibil transportul cantitatii necesare chiar si cu o masina personala.

De asemenea, tot multumita greutatii reduse dar si a faptului ca se poate prinde cu usurinta prin sudura de stalpii de sustinere fac din plasa de gard o solutie ideala pentru cei ce nu sunt specialisti in acest domeniu. Astfel, prin prisma faptului ca montajul se executa usor si fara a fi nevoie de o persoana acreditata, orice persoana fizica isi poate realiza propria imprejmiure de unul singur.

Nu in ultimul rand, rezistenta sa indelungata in timp datorata in principal stratului protector adaugat in faza procesului de zincare face ca plasa de gard sa fie o solutie eficienta din punct de vedere pret – calitate. Stratul protector de zinc sprijina lupta cu agentii corozivi si cu alti factori externi ce ar putea deteriora sau ruginii acest material.

Cum se fabrica plasa de gard pe scurt

Plasa de gard este rezultatul prelucrari materialelor feroase, cel mai des fiind utilizat otelul tras in fire. Aceste fire subtiri sunt intinse si mai apoi sudate sau impletite pentru a obtine un design unic. La final, pentru a obtine un produs finit perfect, plasa este supusa unui proces de zincare in cadrul caruia i se atribuie un strat protector.