Cum va fi vremea în weekend. Când scăpăm de ploi și temperaturi scăzute

Vineri o să avem vreme instabilă şi temperaturi modeste. Doar prin Banat şi Oltenia va fi ceva mai bine; în rest se anunţă averse consistente, condiţii de grindină şi lapoviţă pe crestele Carpaţilor.

Sâmbătă se încălzeşte, dar nu scăpăm de instabilitate. Prin nord, centru, est şi la munte vin alte ploi zgomotoase şi mai poate apărea grindină. Duminică, temperaturile mai cresc puţin. La deal şi la munte apar câteva reprize de ploaie, dar în celelale regiuni domină timpul frumos.

Ziua de luni începe cu soare şi vreme bună, însă după prânz instabilitatea creşte din nou. Aversele cuprind sud-vestul ţării, zonele de deal, de munte şi apar sporadic în rest.
Vremea în fiecare regiune

Vineri, instabilitatea cuprinde toată ţara şi doar prin Banat şi Oltenia prindem vreme ceva mai bună, cu ploi locale. Maximele pleacă de la 11 grade în depresiuni şi se opresc pe la 21 de grade în sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan urmează o zi cam neplăcută, cu mulţi nori şi ploi frecvente, însoţite de fenomene electrice, poate şi grindină. Temperaturile rămân modeste, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

Vreme instabilă găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Aversele vin în mai multe reprize, e posibil să apară un pic şi soarele, dar regimul termic lasa de dorit. Se face mai răcoare decât ieri şi pe la amiază vom avea cel mult 15…16 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii se înmulţesc şi vor aduce ploi zgomotoase, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Vor fi şi condiţii de grindină şi se pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile se menţin la valori scăzute pentru acest moment al anului şi NU vor depăşi 14…15 grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme urâtă, înnorări persistente şi multă umezeală. O să plouă în mai multe reprize, vor fi şi descărcări electrice, iar vântul se va înteţi pe timpul ploilor. Temperaturile scad cu vreo trei grade faţă de ziua trecută.

Şi în ţinuturile vestice mai vin ceva ploi, dar prin Banat găsim vreme destul de bună. Spre seară, norii se risipesc, iar la noapte se înseninează. Se face un pic mai cald decât ieri, dar încă avem valori sub normalul perioadei.

În schimb, în Transilvania se răcoreşte şi o să avem vreme tare neplăcută; mai multe perioade cu ploi şi instabilitate, şi lapoviţă în zona montană înaltă.

În Oltenia găsim atmosfera schimbătoare, ploi locale, dar şi momente cu soare după prânz. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte zone, ajung pe la 21 de grade, iar peste noapte cerul se înseninează.

În ţinuturile sudice se anunţă înnorări frecvente; mai multe reprize de averse şi temperaturi mai scăzute de joi.
Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vineri o să plouă din când în când, vântul va fi destul de insistent şi vom avea temperaturi de luna aprilie. Sâmbătă se încălzeşte. O să avem soare în prima parte a zilei şi câteva ploi zgomotoase mai târziu.

Dumincă prindem o zi destul de plăcută, soare cu nori şi condiţii reduse de ploaie. În plus, se face mai cald şi ajungem la normal cu temperaturile.

Luni avem vreme bună până spre seară, când instabilitatea creşte din nou şi se întorc aversele.
Vremea la munte

La munte, vineri, se face mai frig şi apar ploi destul de serioase, cu descărcări electrice, poate şi grindină. Se pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar la altitudini mai mari va fi lapoviţă.

Se încălzeşte uşor, dar nu scăpăm de instabilitate. Vin alte serii de averse şi se menţin condiţiile de grindină.

Şi duminică o să plouă din când în când, apare trecător şi soarele, iar temperaturile mai cresc puţin. Iar, ziua de luni ne-aduce vreme instabilă şi mai multe reprize de averse. S-ar putea să cadă grindină, iar vântul va sufla mai tare în masivele sud-vestice.

Cam aşa stau lucrurile. Puţin mai târziu vă spun cum va fi vremea în Europa.