Circulaţie rutieră deviată pe Autostrada Soarelui, la km 143, pe sensul spre Bucureşti, din cauza zăpezii

Circulaţia rutieră a fost deviată, mircuri, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti a Autostrăzii A2, din cauza zăpezii accumulate pe carosabil şi a vântului, potrivit Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră este deviată, miercuri, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti al Autostrăzii A2, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv zăpada acumulată pe carosabil şi vânt puternic care o spulberă, reducând vizibilitatea.

Astfel, şoferii trebuie să părăsească autostrada la kilometrul 143, în localitatea Feteşti, judeţul Ialomiţa, prin DN 3B, urmând să se circule pe DN 3A, până în localitatea Drajna Nouă, judeţul Călăraşi, unde se va intra din nou pe autostrada, la kilometrul 103.

Centrul Infotrafic transmite că pe parcursul zilei s-au produs mai multe evenimente rutiere, în care diferite autovehicule au derapat din cauza zăpezii, însă acestea au fost scoase rapid pe banda de urgenţă, astfel că traficul nu a fost afectat.

În urma coliziunilor nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să circule cu viteză redusă, să folosească în principal frâna de motor şi să acorde o atenţie deosebită tuturor manevrelor efectuate în trafic.