Carmen Dan, despre raportul referitor la votul din diaspora : Am convenit cu premierul ca să fie făcut public de către MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că a discutat cu premierul şi au convenit ca raportul referitor la votul din diaspora de la alegerile europarlamentare din 26 mai să fie făcut public de către Ministerul Afacerilor Interne. „Am vorbit cu premierul şi am convenit ca acest raport să fie făcut public de către Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat Carmen Dan, înainte de şedinţa BPN PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că luni va face publice analizele MAE şi MAI cu privire la votul din Diapora din 26 mai, după ce românii din Diaspora au stat la rând ore în şir pentru a-şi exercita dreptul la vot, iar unii dintre aceştia nici nu au mai apucat să voteze. Ea a mai spus că o eventuală remaniere a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie decisă de ALDE.

Procurorii DNA au anunţat, oficial, că au primit de la Parchetul General, 42 de plângeri privind nereguli la exercitarea dreptului de vot în diaspora la alegerile din 26 mai, fiind deschis în acest sens un dosar penal.