Box: Tyson Fury, autorizat de Agenția britanică antidoping să concureze

Boxerul Tyson Fury, fost campion mondial la categoria grea in versiunile WBA-WBO-IBF, care nu a mai urcat in ring din noiembrie 2015, este autorizat sa concureze din nou, a anuntat marti Agentia britanica antidoping (UKAD), scrie presa internationala.

Fury si UKAD au ajuns la un „compromis” in conflictul care a opus cele doua parti dupa un prim control pozitiv la un steroid, nandrolon, in 2015, au explicat intr-un comunicat comun UKAD si Fury.

UKAD ii reprosa lui Fury ca nu i-a furnizat un nou esantion de urina in septembrie 2016. Fury si apropiatii sau au sustinut ca sunt de buna-credinta si ca nu au incalcat legislatia antidoping „in mod deliberat”.

„Recunoscand contraargumentele respective si riscurile inerente procesului de solutionare a conflictului, fiecare parte a acceptat un compromis”, a scris UKAD.

In consecinta, UKAD a pronuntat o suspendare de doi ani, datata 13 decembrie 2015. Fury este deci autorizat sa lupte din nou incepand de miercuri.

Pugilistul britanic, in varsta de 29 de ani, nu a mai boxat de la victoria la puncte obtinuta in fata ucraineanului Vladimir Kliciko, in noiembrie 2015, ce i-a permis sa intre in posesia centurii de campion mondial al greilor in versiunile WBA-WBO-IBF.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres