benzi led

Benzi led pentru versatilitate si creativitate

In contextul actual al dezvoltarii continue, toate tehnologiile evolueaza printre care si cea din industria celor care produc corpuri de iluminat. Acestia au reusit sa lege mai multe beculete in serie pentru a crea ceea ce denumim acum benzi led.

In ce constau inovatoarele benzi led?

In secolul lumini tehnologia led a acaparat tot mai multe forme de iluminat dar pe lange acestea, a dezvoltat si altele mai inovatoare printre care si noile benzi led. Conceptual vorbind, acestea sunt structurate dintr-o bagheta rigida sau maleabila (in functie de necesitate) care indeplinesc rolul de suport, circuitele aferente si beculetele propriu-zise legate in serie si fixate pe banda.

La sfarsit, acestea sunt acoperite de un strat de gel cu rol de protectie impotriva impuritatilor, umiditatilor dar si actiunilor mecanice ce pot deteriora structura.

Versatilitatea este caracteristica numarul unu cand vorbim despre benzi led. Acest lucru este amplificat de faptul ca acest produs vine in grosimi ,lungimi, intensitati si culori diferite.

benzi led

Care pot fi locurile unde putem monta benzi led?

Avand in vedere ca principalul cuvant in cazul acestor benzi este versatilitatea, raspunsul la intrebare este “peste tot”. Ele pot fi implementate intr-o serie larga de locuri si obiecte insa cel mai adesea le putem regasi in interiorul sau dedesubtul obiectelor de mobilier cum ar fi dulapuri, sertare sau birouri.

Sunt si cazuri in care aceste produse sunt folosite in scop artizanal pentru a scoate in evidenta anumite margini sau elemente ce se doresc a fi observate mai usor. Faptul ca unele benzi led sunt capsulate folosind gelul transparent poate face posibila implementarea lor pentru a ilumina si alte obiecte mai indedite cum ar fii acvarii sau bazine cu apa.

Toate locurile unde aceasta forma de iluminat poate fi montata se datoreaza in principal designului si modului in care acest circuit menit sa producea lumina este gandit.

Mai multe detalii despre tehnologia acestor benzi led

Dupa cum spune si numele, tehnologia ce tine de benzi led este chiar cea led. Acest acronim vine din engleza unde desfasurat ar fi “light-emitting diode”, ceea ce s-ar traduce in lima romana ca “dioda emitatoare de lumina”.

Lucrurile devin mai clare atunci cand specialistii explica ceea ce se intampla cu adevarat. Acest fenom se produce, dupa spusele celor cu experienta in domeniu, ca rezultat al polarizarii directe a zonei de intersectie a celor doua materiale diferite din cadrul circuitului (adesea denumita si ca joctiune).