Banca Mondială va oferi asistență în privința implementării proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov

Banca Mondiala va oferi asistenta Romaniei in privinta implementarii proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Marti, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, alaturi de premierul Mihai Tudose, a participat, la Palatul Victoria, la o intalnire cu vicepresedintele Bancii Mondiale, Cyril Muller, in contextul in care oficialii Bancii si-au aratat interesul de a sprijini constructia Autostrazii Ploiesti-Brasov. La intalnire au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Finantelor, Ionut Misa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

„Banca Mondiala a decis sa ofere asistenta in ceea ce priveste implementarea proiectului Autostrazii Ploiesti-Brasov. In luna octombrie, oficialii romani si cei ai Bancii Mondiale au discutat despre masurile necesare demararii proiectului de infrastructura, convenindu-se infiintarea unui Comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica”, precizeaza sursele citate.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu a putut, in acest context, sa participe la Comisia de Transporturi din Camera Deputatilor, unde s-a discutat Proiectul de buget pentru 2018, dar si-a asigurat reprezentarea oficiala prin prezenta tuturor secretarilor de Stat din MT, responsabili cu domeniile aflate in subordinea Ministerului Transporturilor, subliniaza sursele mentionate.

Joi, ministrul Felix Stroe va fi prezent la sedinta celor doua comisii reunite din Parlament, pana la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.

Presedintele Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor, Lucian Bode, s-a declarat neplacut surprins, marti, la inceputul sedintei comisiilor reunite de specialitate din Parlament, de faptul ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu este prezent la dezbaterea proiectului de buget al MT pentru anul 2018.

„Sunt neplacut surprins ca domnul ministru a decis sa nu vina azi in fata comisiilor reunite. Este prima data in istorie cand la sedinta de buget ministrul alege un alt program. Eu vreau sa le multumesc secretarilor de stat care sunt aici prezenti, dar, pana la urma, este vorba si de respect. Este vorba despre respect, despre respectul pe care ministrul Stroe trebuie sa il arate comisiilor reunite din Senat si Camera Deputatilor”, a spus deputatul PNL Lucian Bode.

La randul sau, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel, a precizat ca ministrul Transporturilor are o intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale si a dat asigurari ca va veni la sedinta celor doua comisii reunite pana la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.

„Tocmai ce am vorbit cu domnul ministru Stroe si m-a rugat sa avem un pic de intelegere in privinta programului sau foarte incarcat; la ora 10 fara un sfert are intalnire cu Banca Mondiala, impreuna cu premierul, pentru a discuta oportunitatea finantarii unor autostrazi in Romania, si cred ca va fi bine sa incepem discutia pe buget cu angajamentul dumnealui ca va ajunge la votul final pentru avizul pe proiectul de buget”, a anuntat deputatul PSD.

AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres