Afla totul despre casele de expeditii

O casa de expeditii este un partener eficient in lumea transporturilor. Rolul unei case de expeditii este acela de a intermedia legatura intre cei care ofera servicii de transport si persoanele care vor ca marfurile lor sa fie transportate. Practic, daca exista o firma sau o persoana care doreste sa realizeze transferuri de marfuri, este indicat ca acesta sa apeleze la o casa de expeditii care sa ii intermedieze serviciul.

rilvan

Pana la urma o casa de expeditii devine, inainte de toate, un partener eficient. Rolul acesteia este mult mai complex decat pare la prima vedere

O casa de expeditii actioneaza ca si un intermediar foarte bun intre transportator si obtinerea serviciilor de transport. Casa de expeditii percepe un anumit comision pentru serviciile pe care le ofera, comision care este platit de catre clientul care doreste sa beneficieze de transport. Pe langa acest serviciu, casele de expeditii ofera si servici vamale sau de depozitare a marfurilor.

Pe langa usurinta cu care clientii isi pot gasi transportatori pentru marfa lor, casele de expeditii dein si un rol important din multe alte puncte de vedere. In primul rand, colaborarea cu o casa de expeditii aduce un cost mult mai bun pentru clienti si pentru transportatori. Concret, o casa de expeditii poate jongla cu transporturile de care se ocupa, astfel incat sa le “lege” pe cele ce pleaca sau ajung in acelasi loc.  Astfel, in cazul in care un client doreste un transport din orasul A catre orasul B, daca acesta nu colaboreaza cu o casa de expeditii, ar trebui sa plateasca transportatorului plata atat pentru drumul dus, cat si pentru cel de intoarcere, pentru ca, teoretic acesta se va intoarce fara incarcatura inapoi.

Insa in cazul in care un transportator colaboreaza cu o astfel de firma, aceasta ii poate asigura acestuia ca si drumul de intoarcere va fi unul cu marfuri transportate.

Din punctul de vedere al cerui care presteaza servicii de transport, mai este un avantaj, deoarece acesta, va avea pe de o parte acces la mai multi clienti, iar pe de alta va avea o cerere mult mai mare de servicii, astfel incat nu va fi nevoit sa accepte doar clienti dispusi sa plateasca costurile ridicate ale unui transport dus-intors.

Astfel, se reduc costurile pentru client si cresc serviciile prestate de un transportator.